donderdag 24 juli 2014

Dag 11 ( van 11) en snotverkouden!!

Ik baal....want ik ben snotverkouden!
Hoe kan ik nou het beloofde effect van deze Detox testen als ik snotverkouden ben? 
Op het moment dat ik deze blog schrijf, heb ik een rode neus van het snuiten en voel ik me slap en energieloos...
Het slapen met airco aan 3 nachten lang in het hotel van afgelopen weekend heeft me genekt, jammer!
Of zou het de laatste restjes afval zijn die mijn lichaam eruit probeert te werken, zo op het laatste moment nog even?
Want, als ik heel eerlijk ben, heb ik bar weinig typische Detox-verschijnselen gehad, zoals: misselijkheid, duizeligheid, zware hoofdpijnen, slaapeloosheid, etc. Deze verschijnselen zijn overigens een teken dat je lichaam behoorlijk vervuild was en dat je lijf bezig is alles op te ruimen. Ergens wel mooi natuurlijk dat die verschijnselen aan mij voorbij zijn gegaan, want dat betekend dat ik niet zo vervuild was. 
Tsja, wie weet vond mijn lichaam ergens in een stoffig hoekje nog een restje vuil en komt dat er middels deze verkoudheid uit. Wie zal het zeggen?

Zware dagen
Gister en vandaag waren daardoor echt zware dagen. Temeer omdat ik gister loge's had en we eerder die avond een gezellig etentje met familie hadden...
Tsja, zit je dan met je water en je sapjes...terwijl de rest heerlijke home-made pindasoep aan het eten was met een koel glas witte wijn erbij!
Blijven lachen!!
Scrambled egg als ontbijt gemaakt
Ja, serieus! Vanmorgen heb ik echt scrambled egg als ontbijt gemaakt...voor mijn loge's. Pfoehee, wat rook dat lekker....maar ik bleef aan mijn Cleanse for Life sapje. En de dag werd alleen maar zwaarder. Ik stond op met honger en dat heb ik nog steeds. Ik voel me slap en zweverig en mijn maag knort de hele tijd en ik denk de hele dag aan eten! Ook mijn energieniveau is ver beneden pijl! Alsof ik lood aan iedere arm en been heb...
Zal het komen door de tweede dag sap-dag? Zal het komen door de combi met mijn verkoudheid? Geen idee, maar ik begon deze Detox om veel energie te krijgen ( en halverwege was dat ook zo!), maar nu voel ik me terug bij af.
Hopelijk ga ik me beter voelen als de snotterigheid over is. Mijn coach verzekerd me dat mijn lijf in elk geval schoon is en dat als ik het straks 100% ga merken!
Voor nu: ik hou het niet meer: ik pak een stuk komkommer! 

Morgen
De eerste ochtend na een Detox is het natuurlijk niet de bedoeling dat ik een zwaar Engels ontbijt ga nuttigen, dus ik start de dag met een glas citroenwater, de Ionixsupreme-supermix en een laatste chocoladeshakje. En zo langzamerhand mag ik wel weer wat meer gaan eten ( en mijn eerste koffie sinds 12 dagen!!).
Ik sluit de dag af met een sauna-bezoek om echt de allerlaatste afvalstoffen eruit te zweten. Daarna is mijn Detox echt klaar!


Nieuwe gewoonte aangeleerd
Wat ik echt heb geleerd de afgelopen dagen is dat ik echt wel 1,5 liter water per dag kan drinken! Ik had mezelf altijd voorgehouden dat ik geen water-drinker ben. Ik ben ook erg creatief geworden in het creëren van watersmaakjes: met komkommer, munt, frambozen, blauwe bessen, citroen en limoen. Dit ga ik echt volhouden, want genoeg water drinken is echt zo goed voor je!
Afgevallen?
Zeker weten! Terwijl het niet echt nodig was. Ik heb het niet in kilo's gemeten, maar in centimeters. En rond mijn taille, buik en heupen ben ik 5 cm kwijt! Ik merk het echt, want de riem moet strakker en de broeken zitten los.
Volgens mijn coach verlies je datgene wat nodig is voor jou lijf. Ik dacht dus dat ik niets hoefde af te vallen, maar schijnbaar toch! Er zijn ook mensen die aankomen met deze detox! Veelal sporters of mensen die extreem mager zijn.

The next step
En nu? Wat kan ik doen om op dit gewicht te blijven en om me ( straks dan..) fit te blijven voelen?
Als je de Isagenix producten hier in Nederland zou kunnen kopen zou het advies zijn om een aantal keren in de week een of meerdere maaltijden te vervangen voor de shake. Ik dacht  gelijk: ideaal voor de sportavonden! Dan drink ik een shake en hoef ik niet achteraf nog te koken!
Verder is het advies om dagelijks de Ionix supreme te blijven gebruiken, de zgn multi-vitamine-booster.
Maar ja...het wordt hier nog niet verkocht! Dus ik ben nu op zoek naar een alternatief dat hier in NL te verkrijgen is op biologische basis uiteraard en ik heb mijn oog laten vallen op 2 merken die ik wil uitproberen:  Sunwarrior
http://www.superfood.nl/sunwarrior-protein-natural-natuurlijke-eiwitten en Forever https://gallery.foreverliving.com/gallery/NLD/download/products/905_15_weightcare/325_NL.pdf

Over een paar dagen meld ik me voor de laatste maal met deze blog om aan te geven hoe ik me voel, wat er over is gebleven van mijn goede voornemens en of ik inderdaad een next step genomen heb!

Ik heb zin in morgen!

3 opmerkingen:

 1. Ben zeer benieuwd Renate!!

  Ingrid Eekman

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. IsAgenix is binnenkort in Nederland verkrijgbaar. Mocht je het nu al willen hebben kun je het bij mij bestellen.
  Of, mail me, als je eerst één van de roadshow op 3, 4, 5, of 7 oktober wilt bijwonen.

  Lisette_knappers@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen