donderdag 3 juli 2014

Mijn voorbereidingen - oftewel nieuwe dingen aanleren en oude gewoonten loslaten

Oude patronen loslaten ...
Sinds twee weken sta ik 's morgens niet meer op met 4 bakken koffie, maar met een half glas water met vers geperst citroensap erdoor én een kop Rooibosthee!
Tsja.. ff wennen, maar het gaat. De eerste week bleef ik gapen en voelde me niet wakker, totdat ik m'n eerste koffie nam! Erg eigenlijk om te ontdekken dat ik dus echt koffie nodig had om op gang te komen... Mijn lichaam moet dat toch zelf kunnen??
Inmiddels kan ik mijn eerste kopje koffie met gemak uitstellen tot na 14.00 uur! En zonder hoofdpijn! Ik heb mezelf ook beloofd dat ik ook echt ga genieten van zo'n geurend kopje koffie, dus ben ik vanmiddag naar het bos gegaan met mijn hond Koda en heb daar - in een uitspanning midden in het bos - genoten van mijn eerste kopje koffie! 
En mijn tweede kopje heb ik vanavond gedronken, samen met vrienden nadat we uit eten zijn geweest. En ook daar heb ik bewust van genoten! 
Maar ik moet er naar toe dat ik voor de start van mijn Detox helemaal van de koffie af ben...Ik ben er nog niet dus!

Nog een patroon om los te laten is mijn wijntje in de avond... Mijn "ik-heb-alles-klaar-en-nu-is-het-tijd-om-te-genieten-wijntje"...
Toch heb ik de afgelopen anderhalve week braaf 's avonds thee gedronken. Ik heb ook alcoholvrije wijn geprobeerd, maar dat is zo vies!! Alcoholvrij witbier is dan nog het meest aardige alternatief...
Anderhalve week was al heel knap vond ik en mijn Detox is nog niet begonnen, dus vanavond, tijdens het uit eten met vrienden heb ik toch een heerlijk koud glas witte wijn gehad! Is dat zwak? Nee hoor, gewoon lekker!
Ik heb nog anderhalve week om ook de wijn uit mijn patroon te krijgen...Ook dat gaat me lukken!Nieuwe dingen aanleren 
Water drinken... Wat vind ik dat moeilijk! En ik moet straks bijna 2 liter op een dag drinken! Dus ik kan maar beter nu vast beginnen met mezelf langzaam maar zeker meer te leren drinken!
Ik vul nu standaard 2 shakebekers met bronwater en voeg er een paar schijfjes citroen of limoen of verse takjes munt aan toe. Deze staan lekker koud in de koelkast en als ik ergens heen ga neem ik steeds zo'n beker mee. En het lukt!! Ik krijg het al anderhalve week voor elkaar om 1.4 liter water te drinken per dag! Kleine slokjes en verspreid over de dag en mét een smaakje eraan, maar het lukt! Nu nog 0,3 liter erbij en ik kan de voorgeschreven 1.7 liter water per dag drinken!

Morgen wordt een warme dag is de voorspelling, dus ik ga die 1,7 liter morgen aantikken, let maar op!

En...ik mag al beginnen met wat pilletjes en poedertjes van mijn coach Ingrid! Welke? En wat voor effect dat heeft? Lees je morgen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten