woensdag 16 juli 2014

Wauw! Ik heb vleugels!

Wat een goede dag zeg! En wat voelde ik me lekker! Totdat ik...
Nee, laat ik vanaf het begin beginnen!Eerste Cleans dag
Ik doe twee Cleans dagen achter elkaar en daarom heet het Deep Cleansing.
Op een Cleans dag drink je 4x op een dag 240 ml Cleanse for Life-sapjes.
Dat sapje zorgt ervoor dat je alle benodigde mineralen, zouten, vitamine B etc. binnen krijgt, die je lichaam zou verliezen als je alleen maar water zou drinken. Op deze Cleanse dagen geef je je verteringsproces ( en dus je darmen!) een pauze, waardoor je lever de kans krijgt om z'n werk te doen en je lichaam te kunnen ontgiften.
Wist je trouwens dat vitamine B essentieel is voor je stofwisseling en je energie productie in je lichaam?

In het sapje zitten alleen maar natuurlijke ingrediĆ«nten, dat staat ook achterop het etiket. In een van de volgende blogs zal ik wel eens vertellen wat er allemaal in zit.
Toch...heeft het sapje een beetje een chemisch smaakje, waar dat vandaan komt weet ik niet! Zal mijn coach eens vragen...Niet echt vies, maar (uiteraard) zoet en een wat bitterachtige nasmaak. Misschien van de Stevia die erin zit.

Naast de 4x Cleanse-sapjes, moet ik 1,7 liter water drinken. Verder eet je max 8 chocosnoepjes, max 4 Isa Delight Chocolaatjes ( die ik gister nog zo belachelijk vond!) en als je het nodig hebt een stukje komkommer of bleekselderij en 2x een energy-supplement. That's all!
Zo wil ik me altijd wel voelen!!
Wauw! In een woord: wauw! 
Om drie uur vanmiddag realiseerde ik me dat ik me zo licht in mijn hoofd voelde, niet zweverig, maar licht! De watten waren eruit..het doffe gevoel waar ik al een poosje mee rondliep in mijn hoofd en lijf was weg! Ik voelde me helder, blij, scherp, optimistisch en alsof ik vleugels heb zo licht! Zo wil me altijd wel voelen dacht ik!
Tuurlijk, ik heb wel even een paar keer een klein honger gevoel gehad, en dan helpt zo'n snoepje of chocolaatje echt! Dus ik neem terug wat ik gister erover zei...het is echt nodig gewoon. Op het heetst van de dag heb ik een stukje komkommer gegeten, vlak voor ik een lang stuk moest lopen met een cliĆ«nt en dat hielp ook geweldig.

Water drinken...
Ik dacht dat het wel een crime zou worden om zoveel water te moeten drinken. Zeker als je weet dat ik voorheen maximaal 1 glas water per dag dronk... Ik ben zo blij dat ik in de 2 weken voorbereiding op deze Detox al begonnen ben met bidonnetjes met water en citroen mee te nemen overal heen, zodat ik mezelf al aanleerde om meer te drinken!
Vandaag om 17.00 uur had ik m'n 1,7 liter al op! En nu zit ik lekker aan de verse munt thee terwijl ik deze blog schrijf.

Oogwit
Wat me verder gisteravond al opviel en vandaag nog steeds, is dat mijn oogwit zoveel witter is! Zou het komen, omdat ik tijdens de vakantie al begonnen ben met 3 soorten supplementen slikken en veel water ben gaan drinken? En wellicht nu versterkt door deze producten? Ik ga het mijn coach vragen! Morgen vind je hier het antwoord. Maar ik ben er wel blij mee :-)!
En toen...KRAMP!!
Eenmaal terug van mijn werk ( en ja, ik moest veel plassen..!!) heb ik mijn derde Cleanse-sapje gemaakt, een verse munt thee gepakt en wat plakjes bio-komkommer en bleekselderij gesneden. Mijn coach nog gevraagd of het kon of misschien teveel was, maar ik kreeg op dat moment geen antwoord vanwege het tijdsverschil met Canada. Dus de boel lekker opgepeuzeld!
En een kwartier daarna...KRAMP! 
Een uur daarna kwam mijn coach online en vertelde ze me dat het teveel was geweest... en dat vooral de hoeveelheid bleekselderij mijn darmen ( die de hele dag lekker in de rust stand waren geweest) te hard aan het werk hadden gezet. Tsja...Daar leer ik dan van voor morgen: geen bleekselderij dus!
Maar die kramp heeft wel 3 uren aangehouden, weg energie en licht gevoel, hallo opgezette kramp-buik...

Inmiddels is de kramp wat gezakt, maar zo fijn als vanmiddag voel ik me nog niet.
Toch viel me deze dag alles mee! Had het veel zwaarder verwacht, met duizeligheid, zweverigheid, hoofdpijn en honger, etc. Maar bijna niets van dat al! 

Ik zie morgen met vertrouwen tegemoet: de tweede Deep Cleansday!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten